top of page
Mealworm larvae.jpg

Utdanningspakker

Mennesker har spist insekter i millioner av år, og over 2 milliarder mennesker over hele verden spiser insekter i dag. Det konsumeres alt fra edderkopper til øyenstikkere, faktisk er det over 2000 registrerte spiselige insektarter.

Men i Vesten spiser vi ikke insekt. Det sees ofte på som noe urent, og mange syns det er ekkelt, egentlig uten å vite hvorfor. Dette vet vi er helt uten grunn, for insektkonsum er både bra for helsen og for planeten!

 

Vi er derfor opptatt av at den oppvoksende generasjon ikke skal se på insekter med avsky, men heller som en ressurs, og noe man kan spise. Derfor tenker vi at insekter må inn i undervisningen.

Vi har teamet opp med Larveskolen, et nyoppstartet konsept som tilbyr undervisningspakker for skoler i alle trinn, der insekter og sirkulær økonomi er i fokus. Det er også mulig å få kjøpt en liten "larve-farm" med levende melbiller, som gjør oppdrett av insekter i klasserommet mulig, som man kan fôre sitt eget matavfall! En pedagogisk og engasjernede måte for elever å lære om bærekraft på.

bottom of page